Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη… η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!


Το όνομά της, το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου, το πήρε από την αδελφή-γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Θεσσαλονίκη.

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτήν την πανέμορφη ερωτική πόλη! Χιλιοτραγουδισμένη και χιλιοπενεμένη. Τα τραγούδια που μιλούν για την Θεσσαλονίκη αμέτρητα. Την γεωγραφική της θέση την ζηλεύουν πολλοί. Από το βορρά δεσπόζουν τα Κάστρα και τα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης. Από το νότο κάθε μέρα την ‘χτυπάει’ γαλήνια το απέραντο γαλάζιο, ο Θερμαϊκός. Μόνο λίγα λεπτά να βρίσκεστε στην πόλη και αμέσως θα σας συνεπάρει με την αύρα της! Σας μαγνητίζει με τις ομορφιές της ! Δεν αντιστέκεστε… απλά μαγεύεστε! Μπορείτε να την δώσετε όσα χαρακτηριστικά μπορείτε να φανταστείτε! ‘Ακούει’ σε όλα. Αρκεί να πηγαίνετε με το ρυθμό της(χαλαρά)!

Η ιστορία της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Στην παραλία δεσπόζει εδώ και πολλά χρόνια ο Λευκός Πύργος. Λίγο πιο κάτω είναι το περίφημο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όσο για τα Κάστρα αρκεί μια βόλτα το βράδυ για να δείτε την πόλη από ψηλά φωτισμένη. Όπου και να περιηγηθείτε στο κέντρο θα δείτε αγάλματα, αρχαία και πολλά μουσεία. Η πλατεία Αριστοτέλους απλά σημείο αναφοράς για όλους τους Θεσσαλονικείς που αγαπάνε την πόλη.

Είναι πόλη για όλα τα γούστα ανθρώπων. Από μικρά ταβερνάκια που υπάρχουν στα Λαδάδικα μέχρι τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια μέσα και έξω από το κέντρο της. Όσο για τα γλυκά που έχει να σας προσφέρει, δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Πρώτη βόλτα και υποχρεωτική στο Πανόραμα .Τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος και όλων των ειδών τα σιροπιαστά. Δεύτερη βόλτα και εξίσου υποχρεωτική σε ένα κατάστημα Τεκερνλή! Ειδικά αν είστε λάτρης των τσουρεκιών και φυσικά λάτρης της σοκολάτας. Κοσμοπολίτικη άλλωστε, οπότε ότι και να θέλετε να γευτείτε άνετα μπορείτε να το απολαύσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολύ όρεξη!!! Περίφημα είναι επίσης και τα στέκια των φοιτητών. Καμάρα, Ναυαρίνου, Ολύμπου(εκεί υπάρχουν τα καλύτερα ρακόμελα), Βαλαωρίτου(άφθονα είδη μπυρών που θα θέλατε να δοκιμάσετε), είναι μερικά από τα στέκια που γεμίζουν με φοιτητόκοσμο και δίνουν μια νέα πνοή στην πόλη! Δεν είναι τυχαίο που όλοι επιλέγουν να σπουδάσουν Θεσσαλονίκη! Η συγκεκριμένη πόλη φημίζεται για την έντονη φοιτητική ζωή της.Club,νυχτερινά μαγαζιά όλων των ειδών από λάτιν μέχρι pub και τέλος τα μπουζούκια συμπληρώνουν τη διασκέδαση. Η ψυχαγωγία της άφθονη. Θέατρα, εκδηλώσεις, συναυλίες πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της.Μια μεγαλούπολη που συνεχώς εξελίσσεται με τα καλά και τα άσχημά της. Γι’ αυτό θέλησα να σας μεταφέρω την καλή της πλευρά. Σαν μεγαλούπολη όπως είναι φυσικό έχει κι αυτή τα προβλήματά της. Όμως, όποια εποχή και να διαλέξετε να την επισκεφτείτε θα την βρείτε σίγουρα πανέμορφη! Σαν να ‘μεταμορφώνεται’ ανάλογα με την εποχή που διανύει…

Θα ‘θελα να γράψω τόσα πράγματα γι’ αυτήν την πόλη, αλλά πιστεύω ότι ποτέ δεν θα σταματούσα το γράψιμο. Όσο και να θέλω να σας μεταφέρω μέσα από τις λέξεις και να τις φανταστείτε σε εικόνες τις ομορφιές της, είμαι σίγουρη ότι δεν θα το καταφέρετε αν δεν έρθετε στην πόλη να το διαπιστώσετε εσείς οι ίδιοι μόνοι σας! Για να έχετε μια άποψη για τη Θεσσαλονίκη πρέπει να την εξερευνήσετε πρώτα. Όταν θα έρθετε να την επισκεφτείτε σας προτείνω να ξεκινήσετε πρώτα απ’ όλα με μια ιδανική βόλτα με τα πόδια στην παραλία κάτω από το φως του ηλιοβασιλέματος δίπλα στη θάλασσα. Εσείς, ο ουρανός και η θάλασσα… Το πιο απλό πράγμα στη ζωή μας είναι και το ομορφότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου